باشگاه خبری فراساحل: مدیرعامل شرکت توتال در مصاحبه با سی ان ان گفت: این شرکت حضور طولانی در فعالیتهای نفتی ایران دارد و بزودی بعنوان نخستین شرکت غربی فعالیت خود را در ایران آغاز میکند. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از شانا، پاتریک پویان، مدیرعامل شرکت توتال فرانسه با بیان این که این شرکت تاکنون طرحهای زیادی را در ایران اجرا کرده است، افزود: این شرکت در سال ٢٠٠٥ در آستانه امضای قراردادی برای توسعه فاز ١١ پارس جنوبی بود که این قرارداد به دلیل تحریمها تاکنون به تاخیر افتاده است. وی عنوان کرد: مذاکرات با ایران برای توسعه این فاز همچنان ادامه دارد و به زودی نتایج این مذاکرات میان شرکت ملی نفت ایران و توتال نهایی میشود.
وی تاکید کرد: توتال به عنوان نخستین شرکت غربی فعالیتهای خود را در دوران پساتحریم بزودی آغاز میکند. مدیرعامل شرکت توتال یادآور شد: ما سابقهای طولانی در همکاری با ایران داریم و صاحب فناوریهای لازم برای توسعه میدان گازی پارس جنوبی هستیم. موافقتنامه اصولی (HOA) طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ارزش چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار صبح سه شنبه، ١٨ آبانماه با حضور بیژن زنگنه، وزیر نفت، میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی متشکل از شرکتهای توتال فرانسه، شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و شرکت پتروپارس امضا شد. این موافقتنامه اصولی به امضای علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، استفان میشل، مدیر بخش خاورمیانه توتال، مدیر خاورمیانه شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) و حمید اکبری، مدیرعامل پتروپارس رسید.
با تعیین تکلیف توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، پرونده این میدان گازی مطابق وعده وزارت نفت، در دولت یازدهم بسته شد، با به ثمر رسیدن این طرح توسعهای، روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب به ظرفیت برداشت ایران از این میدان گازی مشترک با قطر افزوده میشود. توجه به موضوع ازدیاد برداشت از طریق بهکارگیری فناوریهای مدرن و پیشرفته از مزیتهای طرح توسعه فاز ۱۱ است، بهطوری که برای نخستین بار در میدان گازی پارس جنوبی، ساخت سکویی عظیم برای افزایش فشار گاز هدفگذاری شده است. پیش بینی میشود فاز ۱۱ به مرکز انتقال فناوریهای روزآمد پارس جنوبی بدل شود.
تاکید بر تامین همه منابع مالی طرح از سوی پیمانکار و جذب میلیاردها دلار سرمایهگذاری، آن هم در شرایطی که چالش تامین منابع مالی گریبانگیر بسیاری از پروژههای بزرگ اقتصادی کشور است، از دیگر دستاوردهای توسعه فاز ۱۱ در قالب الگوی جدید قراردادهای نفتی خواهد بود. برجستهترین نقطه قوت این طرح توسعهای، افزایش مشارکتهای بین المللی شرکتهای ایرانی به عنوان مسیری برای انتقال فناوریهای نوین در حوزههای مختلف به ویژه ازدیاد برداشت و ساخت تجهیزات است.
کد خبر : 2743
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir